Om Schmeltz Fysio

FirmaetXEAL Fysio – Hestens Fysioterapeut 

Schmeltz Fysio er en fysioterapivirksomhed baseret i Billund med hovedvægt på fysioterapeutisk og osteopatisk behandling af heste. Faget hviler på dybdegående, evidensbaseret viden om bla. anatomi, neurologi, fysiologi og træningslære.

Indehaver er autoriseret fysioterapeut Mette S. Pedersen, hestefysioterapeut og medlem af Danske Fysioterapeuter og Danske Hestefysioterapeuter.

Schmeltz Fysio samarbejder med Ansager Dyrehospital om fysioterapi til heste, herunder manuel terapi, laserterapi og genoptræning.

Tak til Charlotte Baagø for logo, til Louise Toft Piilgaard for billeder og til alle venner, der har givet input til denne hjemmeside.

Fysioterapeuten

Min uddannelse som fysioterapeut er taget ved UCSyd i Esbjerg og afsluttet med et bachelorprojekt om evidens for anvendelse af manipulationsbehandlinger til heste. Min efteruddannelse som hestefysioterapeut er taget ved Fachshule für Osteopatische Pferdetherapie i Tyskland. Endvidere er jeg også uddannet til og har autorisation som hoppeinseminør.

Efter endt uddannelse blev jeg ansat i et sygevikariat hos Klinik for Fysioterapi og Træning i Billund. Klinikken var et spændende fagligt fællesskab med et højt niveau inden for osteopati og anden manuel terapi, hvor jeg stod i en slags mesterlære. Siden oktober 2017 har jeg været ansat i FysioDanmark som fysioterapeut.

Jeg søger hele tiden at udvide min faglige horisont og mit håndværk, og benytter flittigt mit netværk, der udover andre hestefysioterapeuter og -osteopater også inkluderer berider, ernæringskonsulent, sadelmager, human kiropraktor og dyrlæger.

Mennesket….og hendes heste

Jeg nærmer mig et 32 års jubilæum på hesteryg. Det var ikke med mine forældres gode vilje at jeg skulle gå til ridning på den lokale rideskole, men plageriet ville jo ingen ende tage. De regnede nok med, at det var en grille, der ville gå over, når jeg blev teenager. De blev klogere, gjorde de.

Egentlig er der ikke nogen grund til at sige, at jeg har det fra fremmede. Indtil flere onkler, tanter og forfædre har været dybt engagerede i heste, både avl og brug.

Jeg trådte mine barneridestøvler på Holmegården i Lynge og passede siden heste for forskellige ryttere på stedet.

Meget tidligt var jeg på ridelejr hos min tante Hansa og springrytter Lone Kroman på Frørup Rideskole på Østfyn. Den kærlighed til og respekt for hestene, der trivedes her, har i høj grad præget mig og min tilgang til heste.

For tiden har jeg selv 3 heste; en varmblodshoppe, en dartmoorvallak og en frederiksborghingst.

I mit liv har jeg også haft andre oplevelser end kun hesterelaterede. Jeg er gift, mor til to og bijobber som familiens blæksprutte. Jeg er lidt arveligt belastet når det gælder en interesse for flyvning og jeg tog som 15årig certifikat til svævefly. Jeg fandt gode udfordringer i at flyve ud over land og rige, og deltog en årrække på det danske juniorlandshold i internationale konkurrencer. Karrieren nåede et foreløbigt højdepunkt da jeg i 2005 blev verdensmester for kvinder. Efterfølgende er mine to børn kommet til verden, hvilket naturligt har sat min sportskarriere lidt på pause.